Om Karlshem


Karlshems Gårds
Ponnyridläger & djurläger


Karlshems Gårds Ponnyridläger

Karlshems Gård startade sin ridlägerverksamhet 1985


Karlshems Gård är vackert belägen på Ekerö alldeles intill Mälaren två mil från Stockholm. Här finns fina ridvägar i skogen, mysiga grusvägar och härliga fält att rida på. Vi har även två bra ridbanor,ett stort fint ridhus, en terrängbana och en galoppbana! I hagarna runt gården går våra ponnyer och betar när de inte rids eller blir ompysslade av ridlägrets elever.


Jag som ansvarar för lägren heter Aud Rendahl, jag och min familj startade ridlägren på Karlshem 1985 och sedan dess har många barn och ungdomar varit här på ridläger varje sommar!


Deltagarna bor dels i gårdens huvudbyggnad och dels i några mindre stugor intill denna. Man kan bo tre eller fyra tillsammans i stugorna och fyra personer i varje rum i huvudbyggnaden. Vi har även en lite större stuga, "hönshuset", där lite pratglada elever brukar tycka om att kampera flera tillsammans (max 8 stycken).


På gården bor, förutom lägerdeltagarna och värdfamiljen, även ridlärare och fritidsledare så det finns alltid vuxna till hands dygnet runt.


Vi äter frukost, lunch, mellanmål och middag tillsammans. All mat lagas i vårt eget kök och vi försöker göra den så god och omväxlande som möjligt.


De som vill kan få vegetarisk mat, glutenfri mat eller laktosfri mat.


Varannan kväll håller kiosken öppet och då kan alla godisgrisar passa på att fylla på förråden!

Aud Rendahl

Tel: 070-830 45 45

Karlshems Gård

179 75 Skå

© All rights reserved