Första ridlägerdagen


Karlshems Gårds

Ponnyridläger & djurläger

Deltagarna anländer klockan 12 (kom gärna i tid, men helst inte alltför tidigt eftersom vi måste hinna städa och planera emellan lägren). Vi börjar med en kort genomgång med elever och föräldrar där vi går igenom lite av varje som kan vara bra att känna till inför veckan. Sedan får alla krama om sina mammor och pappor och säga hej då till dem och när de har åkt fortsätter vi med en längre genomgång av säkerhetsregler och annat viktigt ytterligare någon timme. Då passar vi också på att presentera oss för varandra och visar i vilket rum och med vilka kamrater ni ska bo. De som anmält att de vill sova i samma rum får självklart göra det och de som inte har någon kompis med sig till lägret får nya kamrater att dela rum med.


Därefter brukar vi äta lite mellanmål och sedan är det dags att hämta in hästarna från hagarna och borsta av dem innan ridningen börjar.


Första dagen rider alla bara ett pass var, det brukar kallas för ”provridning”, (låter kanske lite läskigare än vad det är). Provridningen är inte någon vanlig ridlektion utan är till för att vi ska kunna placera alla elever i rätt ridgrupp och på rätt häst. En del får provrida flera hästar, andra bara en. Vi ridlärare är väldigt noga när vi väljer ut hästarna eftersom det är jätteviktigt att var och en får en häst som den kan klara av att t.ex. hoppa och rida ut på. Vilken häst du fått och i vilken ridgrupp du ska rida får du reda på senare på kvällen.


Efter middagen brukar vi samlas och berätta lite mer om hästarna. De flesta brukar bli nöjda med sin lägerhäst direkt, men ibland har någon eller några fäst sig vid en annan häst, eller kanske samma häst under provridningen. Det brukar ändå lösa sig efter någon dag när eleverna fått lära känna sina hästar lite bättre, då brukar alla (konstigt nog) tycka att just deras häst är absolut bäst! Skulle någon ändå vilja byta försöker vi ordna det.

Första ridlägerdagen


Aud Rendahl

Tel: 070-830 45 45

Karlshems Gård

179 75 Skå

© All rights reserved